FAQ

Vreau o statie de epurare. Ce trebuie sa stiu?

Principala caracteristica pe care trebuie sa o avem in vedere la achizitia unei statii de epurare este debitul de apa corelat cu numarul de locuitori care vor folosi spatiul.

Numarul de locuitori echivalenti L.E., care se iau in calcul in alegerea unei statii de epurare se calculeaza luandu-se in considerare un consum de 150 l/zi apa uzata menajera, pentru un locuitor echivalent – LE.

Unde poate fi amplasata o statie de epurare IntelliBIO?

Cu o amprenta la sol redusa si o constructie compacta stația de epurare Intellibio poate fi amplasată oriunde, deoarece nu degajă miros iar zgomotul este practic inexistent.

  • Adancimea gropii se va calcula in functie de cota radierului canalizarii.
  • Montajul va fi realizat pe o fundatie perfect plana de beton de cca. 10-15 cm.
  • Pentru statiile la care cota canalizarii de intrare in statie este mai mare de 0,85 m de la cota terenului se recomanda instalarea unei statii de pompare.
Ce presupune instalarea si montajul unei statii de epurare IntelliBIO?

Statia de epurare se monteaza, subteran, intr-o groapa cu dimensiuni specifice care sa asigure o zona neingropata, stabilita in conformitate cu dimensiunile statiei. Statia va fi amplasata pe o placa de beton, care respecta conditiile prevazute in manual. Umplerea spatiului dintre statie si groapa se va face cu nisip, dupa ce statia a fost umpluta cu apa, pentru asigurarea unei presiuni interne.

Instalarea si montajul se vor face respectand instructiunile prevazute in Manualul pentru instalare, operare, service şi întreţinere.

Cat de complexe sunt operatiunile de operare si mentenata?
  • Functionarea este automata din momentul pornirii statiei, fiind necesare doar controale periodice.
  • Evacuarea nămolului din bioreactor se va face prin vidanjare, în medie de o dată pe an, în funcție de gradul de încărcare al influentului. Nămolul rezultat fiind stabilizat, nu are miros, el putând fi evacuat cu o pompă pe un teren agricol din apropiere și utilizat ca fertilizator natural, după obținerea avizelor de la autoritățile sanitar-veterinare.
  • Dupa punerea in functiune, singurele cheltuieli vor fi cele cu energia electrica si vidanjarea, deoarece statia de epurare nu necesita adaos de reactivi chimici.
  • Apa si namolul rezultate in urma procesului de epurare se conformează cu reglementările privitoare la mediu (NTPA-001/2005).

GAMA DE PRODUSE

Statiile de epurare IntelliBio deservesc locuinte individuale, cabane, pensiuni, hoteluri, etc. amplasate in zone in care nu exista posibilitatea evacuarii apelor uzate in reteaua de canalizare.

DESPRE NOI

Experienta de peste 15 ani in productia de statii pentru tratarea apelor uzate menajere, ne defineste ca principal furnizor de echipamente si tehnologii dedicate acestor aplicatii.

CINE SUNTEM

DE CE INTELLIBIO

Str. Lacului, nr. 32 Magurele, 077125 Ilfov – ROMANIA

info@intellibio.ro

+40 374.201.440

Ne gasiti si pe

   

INFORMATII

PROTECTIA DETELOR PERSONALE

TERMENI SI CONDITII

GAMA DE PRODUSE

Statiile de epurare Intellibio deservesc locuinte individuale, cabane, pensiuni, hoteluri, etc. amplasate in zone in care nu exista posibilitatea evacuarii apelor uzate in reteaua de canalizare.

DESPRE NOI

Statiile de epurare Intellibio deservesc locuinte individuale, cabane, pensiuni, hoteluri, etc. amplasate in zone in care nu exista posibilitatea evacuarii apelor uzate in reteaua de canalizare.

CINE SUNTEM

DE CE INTELLI BIO

Str. Lacului, nr. 32 Magurele, 077125 Ilfov – ROMANIA

office@intellibio.ro

+40 374.201.440
+40 374.201.44

Ne gasiti si pe

  

Toate drepturile rezervate INTELLI BIO 2001-2019. INTELLIBIO este marca inregistrata si parte a CVW GRUP sub numarul 1067444. Utilizarea marcii fara permisiune este strict interzisa.

© Toate drepturile rezervate INTELLIBIO 2001-2019.

INTELLIBIO este marca inregistrata si parte a CVW GRUP sub numarul 1067444. Utilizarea marcii fara permisiune este strict interzisa.