Tehnologia IntelliBio IB

Statiile de epurare Intellibio IB se bazeaza pe procese de tratare mecanico-biologice. Procesul de epurare consta dintr-o succesiune de procese tehnologice, care asigura un flux continuu.

Principiul de functionare

Apele uzate menajere sunt rezultatul utilizării apei potabile pentru satisfacerea nevoilor gospodărești și de igienă din cadrul unei locuințe: bucătărie, toalete, dușuri și băi. Aceste ape conțin materii în suspensie sau dizolvate, de natură minerală și/sau organică și prezintă, în mod uzual depășiri ale concentrațiilor unor parametrii constituindu-se astfel într-o sursă de poluare dacă sunt evacuate fără o eventuală epurare în emisări naturali.

Statiile de epurare Intellibio IB se bazeaza pe procese de tratare mecanico-biologice. Procesul de epurare consta dintr-o succesiune de procese tehnologice, care asigura un flux continuu.

Pretratarea mecanica, aer ca scop retinerea materialelor mari, nebiodegradabile (materiale plastice, cauciuc etc) si degradarea  materialelor, de dimensiuni mari care se degradeaza mai incet (hartie, resturi organice)

Secțiunea de activare – biorector – se utilizează nămol biologic pentru a reduce sau pentru a înlătura materia organică, azotul și fosforul. Este formată din:

  • Zona anaerobă – elimină pe cale biologică fosforul
  • Zona anoxică – pentru denitrificare
  • Zona aerobă – pentru nitrificare.

Secțiunea de separare- decantor secundar: nămolul biologic este separat de apa epurată. Este compusă din:

  • Zona de decantare
  • Zona de filtrare – se pot introduce, la cerere, sistemele de ultrafiltrare și dezinfecție finală.

Zonele comunică între ele prin golurile practicate în pereții despărțitori. Mixarea, circularea și recircularea amestecului de nămol și apă uzată este asigurată de pompele de circulație și de aerul comprimat furnizat de suflantă prin sistemele de pompare tip air-lift.

Procesul de epurare se autoregleaza in mod automat in functie de fluxul de apa uzata. Namolul in exces din instalatie se stabilizeaza aerobic si nu este supus unei degradari biologice ulterioare; este inodor si non-toxic si poate fi folosit in siguranta.

Pastrarea unei concentratii constante de namol in bioreactor se face prin recircularea externa de namol activat din decantorul secundar in bioreactor si o recirculare interna a namolului activat aflat in suspensie din zona de nitrificare in zona pentru denitrificare.

Aerarea în zona de nitrificare, circularea şi re-circularea nămolului activ în interiorul reactorului se execută prin asigurarea unui circuit de aer sub presiune produs de suflanta.

Statia de epurare este complet automatizata, singurele operatiuni de intretinere necesare fiind evacuarea namolului produs (se face anual, de catre o firma specializata, in conformitate cu legislatia in vigoare) si inlaturarea materialelor grosiere din gratarul cos.

AVANTAJE

Eficienta ridicata

Alternativa net superioara pentru fosele septice, datorita eficientei ridicate, costului de mentenanta redus si aspectului modern, te scapa de grijile si costurile vidanjarii lunare;

Aspect modern

Posibilitatile de personalizare exterioara a capacului iti ofera un echipament modern cu un aspect placut care poate fi integrat cu usurinta in spatiul din curtea ta.

 Compact si discret

Datorita procesului de epurare biologic si a echipamentelor moderne incorporate, degajarea mirosului este practic inexistenta, iar zgomotul nu se face simtit.

Mentenanta minimala

Functionarea este automata din momentul pornirii statiei, fiind necesare doar controale periodice.

GAMA DE PRODUSE

Statiile de epurare IntelliBio deservesc locuinte individuale, cabane, pensiuni, hoteluri, etc. amplasate in zone in care nu exista posibilitatea evacuarii apelor uzate in reteaua de canalizare.

DESPRE NOI

Experienta de peste 15 ani in productia de statii pentru tratarea apelor uzate menajere, ne defineste ca principal furnizor de echipamente si tehnologii dedicate acestor aplicatii.

CINE SUNTEM

DE CE INTELLIBIO

Str. Lacului, nr. 32 Magurele, 077125 Ilfov – ROMANIA

info@intellibio.ro

+40 374.201.440

Ne gasiti si pe

   

INFORMATII

PROTECTIA DETELOR PERSONALE

TERMENI SI CONDITII

GAMA DE PRODUSE

Statiile de epurare Intellibio deservesc locuinte individuale, cabane, pensiuni, hoteluri, etc. amplasate in zone in care nu exista posibilitatea evacuarii apelor uzate in reteaua de canalizare.

DESPRE NOI

Statiile de epurare Intellibio deservesc locuinte individuale, cabane, pensiuni, hoteluri, etc. amplasate in zone in care nu exista posibilitatea evacuarii apelor uzate in reteaua de canalizare.

CINE SUNTEM

DE CE INTELLI BIO

Str. Lacului, nr. 32 Magurele, 077125 Ilfov – ROMANIA

office@intellibio.ro

+40 374.201.440
+40 374.201.44

Ne gasiti si pe

  

Toate drepturile rezervate INTELLI BIO 2001-2019. INTELLIBIO este marca inregistrata si parte a CVW GRUP sub numarul 1067444. Utilizarea marcii fara permisiune este strict interzisa.

© Toate drepturile rezervate INTELLIBIO 2001-2019.

INTELLIBIO este marca inregistrata si parte a CVW GRUP sub numarul 1067444. Utilizarea marcii fara permisiune este strict interzisa.